Home / Υγεία / Παιδί

Παιδί

Μάθε στο παιδάκι σου, το πως να δένει τα κορδόνια στα παπούτσια του -εύκολος τρόπος-!! (βίντεο)

Θα τους φανεί παιχνίδι!! Αν το παιδί σας είναι σε ηλικία προσχολική ή στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, τότε σίγουρα έχει προκύψει η ανάγκη να του μάθετε να δένει τα κορδόνια του. Επειδή αυτή η, απλή για εμάς, δεξιότητα ενδέχεται να παιδέψει τα κάπως αδέξια ακόμη παιδιά, ψάξαμε και βρήκαμε ένα βίντεο που δείχνει τον…

Read More »

Εκπληκτική ερμηνεία από 15χρονο, του τραγουδιού “Great Balls of Fire” του Jerry Lee Lewis…πραγματικά αξίζει να το ακούσετε!!! (βίντεο)

Μόλις δύο δευτερόλεπτα χρειάστηκε στη σκηνή ο 15χρονος Tilman στο “The Voice Kids” για να κερδίσει κριτές και κοινό. Όταν άκουσαν την ερμηνεία του, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.  Πραγματικά προκάλεσε σεισμό με την εκπληκτική  ερμηνεία του -στη γερμανική έκδοση του The Voice Kids-.. απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο.   πηγή

Read More »

Μειωμένη νοημοσύνη έχουν οι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί σε μόλυβδο

Οι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα μολύβδου κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να εμφανίσουν μειωμένη νοημοσύνη ως μεσήλικες, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA.

Read More »

Οι χυμοί φρούτων δεν προκαλούν αύξηση βάρους στα παιδιά

Εδώ και καιρό οι παιδίατροι εικάζουν ότι οι χυμοί φρούτων ίσως προάγουν την αύξηση του σωματικού βάρους των παιδιών, αλλά ευτυχώς μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, έρχεται να αποδείξει ότι είναι ακίνδυνοι αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Read More »

Ρεαλιστική απεικόνιση του τι ακριβώς συμβαίνει στη μήτρα και πώς αναπτύσσεται το μωρό από τη σύλληψη μέχρι να γεννηθεί (βίντεο)!!

Είτε έχετε ήδη γεννήσει ή απλά εξετάζετε την ιδέα να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, ξέρετε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από αυτό της γέννησης! Αλλά ακόμα κι έτσι, υπάρχουν σημεία της διαδικασίας που εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο. Οι υπέρηχοι βέβαια δίνουν μια γεύση για το τι συμβαίνει μέσα στη μήτρα, αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς…

Read More »

Ένα βίντεο με οδηγίες στην “Ελληνική γλώσσα” που μας δείχνει βήμα-βήμα πως να κάνουμε μπάνιο το νεογέννητο μωρό μας!!

Ένα βίντεο που θα ανακουφίσει τους καινούργιους γονείς, από το άγχος που έχουν , όταν κάνουν για πρώτη φορά  το νεογέννητο μωράκι τους, μπάνιο στο σπίτι.. και μην ξεχνάτε είναι πολύ βασικό…. πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μπάνιου σιγουρευτείτε ότι έχετε κοντά σας όλα τα απαραίτητα για το μπάνιο του μωρού είδη: 1. Σφουγγάρι 2.…

Read More »

Κίνδυνος παιδικού διαβήτη από την πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood. Ανάλογη έρευνα σε ενήλικες είχε εντοπίσει συσχετισμό της καθιστικής συμπεριφοράς που συνεπάγεται η χρήση των έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών με τον κίνδυνο διαβήτη.

Read More »

Η πολυφαρμακία και η άσκοπη χορήγηση φαρμάκων απειλεί την παιδική υγεία

Σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας εξελίσσεται η πολυφαρμακία ή η άσκοπη χορήγηση φαρμάκων στα παιδιά, σύμφωνα με την Χρύσα Μπακούλα, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ. Σε διάλεξή της εξήγησε ότι οι ιδιαιτερότητες του άρρωστου παιδιού, η ασυμβατότητα της αρρώστιας με την παιδική ηλικία και η εύκολη πρόσβαση στα φαρμακεία αυξάνουν την πίεση των γονέων προς τους γιατρούς οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Read More »

Γιατί οι καλοί μαθητές τείνουν προς τη χρήση αλκοόλ και ινδικής κάνναβης;

Οι έφηβοι που έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, είναι πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ και να κάνουν χρήση ινδικής κάνναβης, αλλά λιγότερο πιθανό να καπνίζουν συμβατικό τσιγάρο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Open.

Read More »

Παιδοορθοπαιδικός ελέγχος σπονδυλικής στήλης για μαθητές

Ειδική παιδοορθοπαιδική κλινική εκτίμηση σπονδυλικής στήλης για μαθητές σε μειωμένη τιμή προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Read More »