Home / Blogοσφαιρα

Blogοσφαιρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν δεν ξεκουράζεστε έστω και μια μέρα;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν δεν ξεκουράζεστε έστω και μια μέρα;
Χρειάζεσαι χρόνο για ξεκούραση, ύπνο και ηρεμία.

Η έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης μπορεί να εκτοξεύσει τα επίπεδα του σακχάρου σου στα ύψη, να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, να οδηγήσει σε κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το queen.gr:

-Οι αποθήκες γλυκογόνου εξαντλούνται:Οι ειδικοί παρατήρησαν, πως το γλυκογόνο σας μειώνεται. Το γλυκογόνο είναι η πηγή ενέργειας του σώματός σας, και σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλουμε να εξαλειφθεί.

-Τα κορτικοστεροειδή αυξάνονται: Γνωρίζουμε ότι η κορτιζόνη και η κορτιζόλη (ορμόνες του στρες) δεν είναι καλές για την απώλεια βάρους, αντιθέτως προκαλούν και κατακράτηση λίπους στην κοιλιά. Τα αυξημένα επίπεδα αυτών των ορμονών καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αναστέλλοντας την αντίδραση των λεμφοκυττάρων σε αντιγόνα (τα κύτταρα μαχητές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς -βλαβερά κύτταρα-). Έτσι η υπερβολική προπόνηση ισοδυναμεί με μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσεις.

-Οι επιδόσεις σου πέφτουν: Οι ειδικοί αναφέρουν, πως αν μία ημέρα δεν περιλαμβάνει ξεκούραση, η ικανότητα σου να εκτελέσεις σωστά τις ασκήσεις σου είναι ελάχιστες, επειδή οι μύες σου δεν έχουν προλάβει να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Κι έτσι, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

-Χάνεις μυϊκή μάζα: Συνεπής γυμναστική + καθόλου ξεκούραση = αντίο μυς. Μήπως είναι λίγο αντίθετο από αυτό που προσπαθείς να πετύχεις;

-Δημιουργεί ψυχολογικές διαταραχές: Η κούραση και το στρες δημιουργεί ψυχολογικές διαταραχές. Οι ειδικοί σημειώνουν, πως πρώτα θα παρατηρήσεις πνευματικές διαταραχές και αργότερα σωματικές. Η μειωμένη ενέργεια, κίνητρα και αυτοπεποίθηση προκαλεί κατάθλιψη και θυμό.
Γι' αυτό μην αφήνεις ποτέ το σώμα και το μυαλό σου, χωρίς να ξεκουραστείς μία ημέρα.

Read More »

Financial Times: Το μεγάλο ΨΕΜΑ του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος!

Financial Times: Το μεγάλο ΨΕΜΑ του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος!
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος για πολιτικούς λόγους, και χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όποτε βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με ευρωπαίους αξιωματούχους και συζητάς το ευρώ, συνήθως υπάρχει κάποιος που σηκώνει το δάκτυλο και λέει:

«Όλα καλά αυτά, όμως είναι ενάντια στους κανόνες». Και τότε γίνεται ησυχία, γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Βολφ.

Και σημειώνει, αυτό το «ενάντια στους κανόνες» είναι μεγάλο πράγμα στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιοι είναι οι κανόνες. Όμως γνωρίζουν πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται.

Η κατάσταση μου θυμίζει ένα διήγημα του Φραντς Κάφκα, το «Μπροστά στο Νόμο», όπου ένας άνδρας προσπαθεί να μπει σε ένα δικαστήριο.

Ο θυροφύλακας του λέει πως είναι κατ' αρχήν εφικτό να μπει, αλλά όχι εκείνη την ώρα. Ο άνδρας περνάει ολόκληρη τη ζωή του μπροστά από το δικαστήριο, περιμένοντας να μπει.

Στο τέλος της ζωής του, του λένε μπος θα μπορούσε να είχε περάσει την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή. Αυτός ο άνδρας ακολούθησε τους λάθος κανόνες –τους κανόνες του μυαλού και όχι του νόμου.

Οι κανόνες του μυαλού είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το ενιαίο νόμισμα. Πολλοί από αυτούς τους κανόνες είτε δεν υπάρχουν, ή αποτελούν κάποια μάλλον παρατραβηγμένη ερμηνεία των υφιστάμενων κανόνων.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Ελληνικής κρίσης, συνάντησα έναν παντελώς νέο κανόνα. Τον πρωτοάκουσα από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Λέει πως οι χώρες δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν εντός της ευρωζώνης. Από την άλλη όμως, η χρεοκοπία είναι μια χαρά όταν φύγουν από την ευρωζώνη.

Αργότερα διάβασα πως ο Ότμαρ Ίσινγκ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ακριβώς φράση με τον κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. Αν το λένε τόσοι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι, τότε σίγουρα είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι;

Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει, δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Υπάρχει μόνο το Άρθρο 125 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Άρθρο 125 λέει πως οι χώρες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το χρέος άλλων χωρών. Αυτό είναι γνωστό ως ο όρος «no-bailout» - αν και, όπως προκύπτει, αυτό είναι μια μάλλον υπερβολική ερμηνεία.

Στην απόφαση σταθμό για την υπόθεση Pringle –που σχετίζονταν με μια ιρλανδική υπόθεση το 2012- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως μπορεί να υπάρξει διάσωση, ακόμα και με το Άρθρο 125, αρκεί ο σκοπός της διάσωσης να είναι να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα η δημοσιονομική θέση της χώρας που θα λάβει τη διάσωση.

Σε μια άλλη απόφαση-σταθμό, τον Ιούνιο φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στήριξε την υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει μια χώρα που δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Η δέσμευση του προέδρου της ΕΚΤ είχε αμφισβητηθεί από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Και στις δυο περιπτώσεις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν στήριξε την κυρίαρχη γερμανική νομική ερμηνεία.

Άρα, τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απουσία κάποιας ξεκάθαρης απόφασης από το Δικαστήριο για την ελάφρυνση του χρέους;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο τριών συγγραφέων από το ευρωπαϊκό think-tank Bruegel, συμπεραίνει πως η ελάφρυνση χρέους σίγουρα συνάδει με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η επιχειρηματολογία έχει ως εξής: στην υπόθεση Pringle, το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για διασώσεις κατ' αρχήν, αρκεί να έχουν σκοπό να σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά.

Στην απόφαση για το «μαξιλάρι» της ΕΚΤ, το δικαστήριο αποδέχθηκε την αρχή ότι η ΕΚΤ μπορεί να υποστεί απώλειες στις αγορές τίτλων της, αρκεί η Τράπεζα να ακολουθεί την εντολή της.

Προσθέστε τις δυο αυτές αποφάσεις, και έχετε την ελάφρυνση χρέους. Δεν είμαι σίγουρος αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ακολουθήσει επακριβώς αυτήν την επιχειρηματολογία, αν η υπόθεση φτάσει ποτέ στη δικαιοσύνη. Το Δικαστήριο πιθανότατα θα επέβαλε κάποιους περιορισμούς.

Όμως θα με εξέπληττε αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακολουθούσε την γερμανική ερμηνεία τώρα, όταν προηγουμένως την είχε απορρίψει.

Γιατί διαφωνούν τόσο η Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Ο φανερός λόγος είναι ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την νομισματική ένωση είναι εσωτερικά ασυνεπής, και ως εκ τούτου επιδέχεται διάφορες ερμηνείες.

Ούτε επιτρέπει την έξοδο, την χρεοκοπία, ούτε τη διάσωση και ως εκ τούτου δεν έχει κάποια ξεκάθαρη διαδικασία για την περίπτωση μιας οικονομικής κρίσης.

Η γερμανική άποψη είναι πως ο όρος «no bail-out» είναι ο ισχυρότερος όλων και πρέπει ως εκ τούτου να έχει προτεραιότητα. Άλλοι διαφωνούν.

Επιπλέον, οι γερμανοί δικηγόροι με ειδίκευση στο συνταγματικό δίκαιο δεν επιτρέπουν να μπαίνουν στα νομικά τους επιχειρήματα οικονομικές θεωρήσεις, ενώ οι δικηγόροι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το επιτρέπουν.

Σε βαθύτερο επίπεδο, η διαφωνία δεν έχει να κάνει με την νομική, αλλά με την πολιτική και τα οικονομικά.

Ο νέος κανόνας «όχι χρεοκοπία» είναι μια πολιτική φιλοδοξία ενδεδυμένη με τον μανδύα του νομικού περιορισμού.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος για πολιτικούς λόγους, και χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ομοίως, όταν ο κ. Σόιμπλε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να διερωτηθείτε με ποιον κανόνα συνάδει αυτό.

Το γεγονός είναι ότι φτιάχνουν τους κανόνες στην πορεία, προκειμένου να προσαρμόζονται στους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Read More »

Πέντε tips που θα κάνουν το ξύπνημα…εύκολη υπόθεση!

Πέντε tips που θα κάνουν το ξύπνημα...εύκολη υπόθεση!
ν δεν είσαι από αυτούς που ξυπνούν εύκολα και μόλις ακούς το ξυπνητήρι πραγματικά υποφέρεις, τότε υπάρχουν κάποια απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου, για να κάνεις…

Δες ποια είναι, σύμφωνα με το thatslife.gr:

Άσε το φως να μπει

Οι ανοιχτές κουρτίνες θα επιτρέψουν στο ξημέρωμα να εισβάλει στο δωμάτιο και το φως της νέας ημέρας να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σου. Το σώμα σου θα αντιδράσει και θα ξυπνήσει.

Βάλε τραγούδι στο ξυπνητήρι

Τι πιο ωραίο από το να ξυπνάς με αγαπημένες μελωδίες;

Κάνε γυμναστική

Η κίνηση, ο ρυθμός, οι χτύποι της καρδιάς, η καλή φυσική κατάσταση! Όλα τα καλά σε λίγη άσκηση. Αν τα καταφέρεις μπράβο είσαι η καλύτερη. Μπράβο έκανες την τύχη σου και μία καινούρια ζωή απλώνεται μπροστά σου!

Κάνε μπάνιο, όχι ντους!

Σου εξασφαλίζει μία θετική διάθεση άνευ προηγουμένου. Και δως του αρώματα, και πάρε ενέργεια και χαρά.

Πιες κάτι τονωτικό και δροσερό!

Βιταμίνες! Τι άλλο; Το σώμα ενυδατώνεται και ξυπνάει για τα καλά!

Read More »

Εσείς ξέρετε πώς βγήκε η φράση «Σιγά τον πολυέλαιο;»-Δείτε!

Εσείς ξέρετε πώς βγήκε η φράση «Σιγά τον πολυέλαιο;»-Δείτε!
Το Φεβρουάριο του 1837, οι νιόπαντροι βασιλείς, Όθωνας και Αμαλία, έφτασαν στην Αθήνα, όπου έγιναν δεχτοί με λαμπρές τιμές.

Μπορεί η βασιλεία τους να είχε άσχημο τέλος, αλλά αρχικά ο κόσμος διακατεχόταν από θετικά συναισθήματα. Τους καλωσόρισαν ακόμα και θρυλικοί αγωνιστές, που μερικά χρόνια αργότερα θα αγωνίζονταν εναντίον τους. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Μακρυγιάννης, που ηγήθηκε της Επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου, χάρισε στον Όθωνα ένα ζευγάρι τσαρούχια, για να ολοκληρώσει την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά του....

Για να γιορτάσουν το γάμο τους, οι βασιλείς διοργάνωσαν μία χοροεσπερίδα και κάλεσαν όλη την αφρόκρεμα των Αθηνών. Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο γερός του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το πρωτοπαλίκαρο του, ο Μήτρος Πλαπούτας. Όχι μόνο παρευρέθηκαν στη γιορτή, αλλά πρωτοστάτησαν και στο χορό. Ο αγέρωχος Πλαπούτας είχε τη φήμη του εξαιρετικού χορευτή και δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να σύρει το χορό. Είχε μάλιστα το συνήθειο να πετάει ψηλά τα τσαρούχια του, φιγούρα που πάντα προκαλούσε το θαυμασμό των θεατών. Όταν λοιπόν ακούστηκε η μουσική για το τσάμικο, ο Πλαπούτας έτρεξε να μπει στον κύκλο, έτοιμος να αρχίσει τις φιγούρες....

Η αίθουσα φωτιζόταν από πολυελαίους και ο Κολοκοτρώνης, που γνώριζε τον ενθουσιασμό του φίλου του, έκρινε σκόπιμο να τον προειδοποιήσει: «Το νου σου, Μήτσο, σιγά τον πολυέλαιο!» Και όπως πολλές ρήσεις του Γέρου, έτσι έμεινε και αυτή στην καθημερινότητα αν και με το καιρό άλλαξε το νόημα....

Πηγή: mixanitouxronou

Read More »

Την… άφησαν έγκυο στα 99-Δείτε τι ανακοίνωσε στην ηλικιωμένη νοσοκομείο

Την... άφησαν έγκυο στα 99-Δείτε τι ανακοίνωσε στην ηλικιωμένη νοσοκομείο
Μια απίθανη επιστολή περίμενε την 99χρονη Ντόρις Άιλινγκ, από την Βρετανία στην αλληλογραφία της, καθώς της ανακοίνωνε ότι είναι... έγκυος!

Μέσα στα γράμματα τα οποία έφτασαν στην Ντόρις, ήταν και μία επιστολή από νοσοκομείο της πόλης. Η ηλικιωμένη αρχικά σκέφτηκε πως πιθανότατα πρόκειται για κάποια υπενθύμιση, ενδεχομένως για να κλείσει ραντεβού για εξετάσεις.

Διαβάζοντας όμως το γράμμα η Ντόρις, έκπληκτη διάβασε την ενημέρωση του νοσοκομείου ότι ήταν έγκυος, κάτι που όπως είναι φυσικό ήταν λάθος.

Η ίδια όμως αλλά και τα τρία της παιδιά, καθώς και τα 20 εγγόνια της, φάνηκαν να διασκεδάζουν με το σφάλμα του νοσοκομείου.

«Έχω τρία παιδιά και 20 εγγόνια, αλλά δεν έχω μείνει έγκυος τα τελευταία 70 χρόνια» δήλωσε η χαριτωμένη γιαγιά στην εφημερίδα Sun, με το νοσοκομείο να ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Πηγή: paraskhnio.gr

Read More »

Άνθισε το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο-Ουρές για να το θαυμάσουν

Άνθισε το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο-Ουρές για να το θαυμάσουν
Τα λουλούδια τα έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με όμορφες μυρωδιές και χρώματα, ωστόσο το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου που άνθισε στην Κίνα ανατρέπει όλα όσα ξέραμε ως τώρα για…

Ο λόγος για το Titan Arum που έχει ύψος περίπου 2 μέτρα και ανθίζει μία φορά κάθε 6 με 10 χρόνια, απελευθερώνοντας μία φρικτή μυρωδιά σαν σάπιο πτώμα. Για το λόγο αυτό άλλωστε η πιο συνηθισμένη του ονομασία του είναι «λουλούδι πτώμα».

Φυτρώνει στα τροπικά δάση της Σουμάτρα της Ινδονησίας και πρωτοανακαλύφθηκε το 1878 ενώ η δυσάρεστη οσμή που εκπέμπει κρατάει μόνο τις πρώτες οκτώ ώρες της ανθοφορίας του και έχει ως σκοπό να προσελκύσει τα έντομα.

Το φυτό χρειάζεται 6-10 χρόνια για να ανθίσει, γι΄ αυτό κάθε φορά αμέτρητος κόσμος συρρέει για να το δει από κοντά, όπως έγινε και πριν από λίγες μέρες σε πάρκο του Τόκιο όπου οι επισκέπτες έκαναν ουρά για να το φωτογραφίσουν.

Read More »

Βίντεο: Υπολογιστές από… ύφασμα: Προ των πυλών τα πρώτα «ηλεκτρονικά» ρούχα

Βίντεο: Υπολογιστές από… ύφασμα: Προ των πυλών τα πρώτα «ηλεκτρονικά» ρούχα
Θα μπορούσε ένα πουκάμισο να κλείσει το φως του δωματίου; Γίνεται το τραγούδι που παίζει στο κινητό να σταματήσει με ένα απλό άγγιγμα του παντελονιού; Τα «ηλεκτρονικά» ρούχα, που είναι…

Την ώρα που τα καλώδια τείνουν να εξαφανιστούν από τον χώρο της τεχνολογίας, η είδηση της δημιουργίας «ηλεκτρονικών» ρούχων με την ικανότητα να ελέγχουν τις περισσότερες συσκευές, φαίνεται πως τα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον αφανισμό.

Η σύνθεση λεπτών μεταλλικών κραμάτων με φυσικά και συνθετικά υλικά, όπως βαμβάκι και πολυεστέρες, μπορεί να μετατρέψει τα ρούχα σε διαδραστικές επιφάνειες, ικανές να συνδεθούν ηλεκτρονικές συσκευές. Με την κατάλληλη συνύφανση κυκλωμάτων και κλωστών, η δημιουργία των πρώτων «ηλεκτρονικών» ρούχων έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα πακέτο... διευκολύνσεων σε όσους τα φορούν.

Οπως ανακοίνωσε η Google στο συνέδριο που είχε την περασμένη Παρασκευή, το νέο της πρότζεκτ με όνομα «Jacquard» θα εστιάζει στην δημιουργία διαδραστικών ρούχων, ικανών να χειρίζονται ηλεκτρονικές συσκευές. Στόχος της εταιρίας είναι η πρώτη της... κολεξιόν να ελέγχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών των έξυπνων συσκευών, μέσω απλών κινήσεων και πάνω σε κατάλληλα σημεία των ρούχων.

Την ώρα που η Google σχεδιάζει το τεχνικό, ηλεκτρονικό κομμάτι, η Levi's έχει αναλάβει την σχεδίαση των ενδυμάτων. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών αποσκοπεί στην κυκλοφορία μιας μεγάλης ποικιλίας διαδραστικών ρούχων. Το πρότζεκτ «Jacquard» όμως φαίνεται πως δεν θα περιοριστεί στο κομμάτι των ενδυμάτων, αφού η Google ήδη εξετάζει την δημιουργία περισσότερων διαδραστικών αντικειμένων, με τα έπιπλα να είναι το επόμενο βήμα.

«Αν υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσει η ενδυμασία έχουμε ήδη αγαπήσει να μας δώσει πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο μας, διατηρώντας το στυλ, τότε αυτό είναι ένα πρότζεκτ που αξίζει να το κάνουμε» δήλωσε ο διευθυντής της Levi's, Paul Dillinger, αναφερόμενος στην συμφωνία της διάσημης εταιρίας ενδυμάτων με την Google.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του νέου πρότζεκτ για τα «ηλεκτρονικά» ρούχα:

Πηγή: techit.gr

 

Read More »

Αυτός είναι ο εξοπλισμός του στρατιώτη του μέλλοντος

Αυτός είναι ο εξοπλισμός του στρατιώτη του μέλλοντος
Mε την πάροδο των ετών, ο άνθρωπος έχει εξελίξει τα εργαλεία του αγαπημένου του... χόμπυ: του πολέμου. Ιδού μερικά από τα μελλοντικά ατού που θα φέρουν πάνω τους οι στρατιώτες…

Υπηρεσία πληροφοριών

Τα γυαλιά με επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) που αναπτύσσουν οι δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα καταγράφουν οτιδήποτε βλέπει ο στρατιώτης. Θα προσφέρουν, επίσης, και περαιτέρω πληροφορίες: Τα δεδομένα θα βοηθούν στον προσανατολισμό, στις πληροφορίες για εχθρικές δυνάμεις, και στην αυτόματη μετάφραση εγχώριων γλωσσών.

Προστασία

Η επόμενης-γενιάς προστασία μέσω πανοπλίας θα χρησιμοποιεί στρώματα από "λέπια" τα οποία μοιάζουν σε αυτά των ψαριών. Οι επιστήμονες του ΜΙΤ και το Technion-Israel Institute of Technology σχεδιάζουν ένα υλικό το οποίο θα μπορεί να ενώνει χωρίς παρενέργειες, σκληρό υλικό σε δέρμα και σάρκα. Η πανοπλία αυτή από τα λέπια θα μπορεί να προσαρμόζεται για διαφορετικές καταστάσεις, με περισσότερη προστασία στο κυρίως σώμα και λιγότερη στις αρθρώσεις.

Επιδόσεις

Οι εξωσκελετοί δεν θα μοιάζουν με τον Iron Man, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Αντίθετα, ένα πρόγραμμα της DARPA, ονομαζόμενο Warrior Web, κατασκευάζει έναν ελαφρύ εξωσκελετό ο οποίος θα είναι αρκετά ευκίνητος και λεπτός ώστε να χωράει κάτω από τα ρούχα του στρατιώτη. Το πόνημα το οποίο βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο θα βοηθήσει τους στρατιώτες στο να κουβαλούν παραπάνω φορτίο, σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Παρακολούθηση

Το PD-100 "Black Hornet" είναι ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα που ζυγίζει 18 γραμμάρια, και το οποίο πέρασε πρόσφατα δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ. Κατασκευασμένο από την Prox Dynamics, το τηλεκατευθυνόμενο γκάτζετ με μέγεθος... κολίμπρι μπορεί να χωρέσει άνετα σε τσέπη, ενώ μπορεί να σταλεί σε απόσταση ενός μιλίου, με δυνατότητες βίντεο και φωτογραφιών.

Πυρομαχικά

Αυτοκατευθυνόμενες σφαίρες χρησιμοποιούν πολύ μικρούς σένσορες και πτερύγια για αλλαγή πορείας εν πτήση. Τον Φεβρουάριο, το πρόγραμμα Extreme Accuracy Tasked Ordnance της DARPA έκανε πέντε τεστ με τροποποιημένες σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος (.50 cal). Οι σφαίρες έστριψαν επιτυχώς για να πετύχουν μετακινούμενους ή επιταχυνούμενους στόχους.

Δύναμη Πυρός

Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια κομμάτια, το ΑΚ-47 "Καλάσνικοφ" αποτελεί το 1/5 όλων των πυροβόλων όπλων εν ενεργεία, στον κόσμο. Είναι, λοιπόν, εύλογο να υποθέσει κανείς πως το ΑΚ-12, το νέο και εκσυγχρονισμένο όπλο Ρωσικής προελεύσεως, θα εμφανιστεί μαζικά στα πεδία μάχης του μέλλοντος. Όπως και τα περισσότερα εκ των νεότερων μοντέλων της σειράς Μ του αμερικανικού στρατού, και άλλων σειρών ευρωπαϊκών, και μη, χωρών, το νέο "ΑΚ" έχει τη δυνατότητα να φέρει οπτικά, διαφορετικούς σωλήνες, και λοιπά παρελκόμενα. Το όπλο έχει τη δυνατότητα να βάλλει άνω των 1.000 σφαιρών το λεπτό.


Πηγή: newmoney

Read More »

Ανακάλυψη φιδιού που ζούσε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια

Ανακάλυψη φιδιού που ζούσε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το απολίθωμα ενός αρχαίου προγόνου των σύγχρονων φιδιών, το οποίο είχε τέσσερα μικρά ποδαράκια. Είναι το πρώτο τετράποδο φίδι που ανακαλύπτεται και το οποίο ζούσε στη βορειοανατολική…

Μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί αρχαία φίδια με δύο πόδια, αλλά όχι με τέσσερα. Το περίεργο πλάσμα είχε μήκος σχεδόν 20 εκατοστών και τα άκρα του είχαν μήκος τέσσερα χιλιοστά τα μπροστινά («χέρια») και επτά χιλιοστά τα πίσω. Τα τέσσερα πόδια, που είχαν το καθένα πέντε δάχτυλα με μακριά νύχια στις άκρες τους, μάλλον δεν χρησιμοποιούνταν για την κίνηση του ερπετού στο χώμα, αλλά για να κυνηγάει τη λεία του και να σκάβει λαγούμια κάτω από το έδαφος.

Το φίδι με την επιστημονική ελληνο-λατινική ονομασία Tetrapodophis amplectus, δηλαδή «Τετράποδος όφις που αγκάλιαζε» (τα θύματά του ή τη σύντροφό του), σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν φαίνεται να κολυμπούσε, αλλά ζούσε στην ξηρά, πράγμα που ενισχύει την εκδοχή ότι τα φίδια αναπτύχθηκαν στη στεριά και όχι στο νερό. Η διαμάχη για την προέλευση των φιδιών είναι μία από τις πιο χρόνιες μεταξύ των παλαιοντολόγων και των βιολόγων.

Οι βρετανοί και γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοβιολογίας Ντέηβιντ Μάρτιλ του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο απολίθωμα φιδιού, με βάση τα ανατομικά χαρακτηριστικά του, σαφώς παραπέμπει σε στεριανό και όχι σε θαλάσσιο οργανισμό.

Όπως είπε ο Μάρτιλ, «βρήκαμε τον πρόγονο όλων των φιδιών, τον χαμένο κρίκο μεταξύ των τετράποδων σαυρών και των φιδιών», όπως ο Αρχαιοπτέρυξ αποτελεί τον κρίκο μεταξύ δεινοσαύρων και πουλιών. Ο βρετανός επιστήμων επεσήμανε ότι το βραζιλιάνικο απολίθωμα βρισκόταν ξεχασμένο σε ένα γερμανικό μουσείο, με την ένδειξη «άγνωστο δείγμα». Παραμένει ασαφές πότε ακριβώς βρέθηκε το απολίθωμα στη Βραζιλία και πώς κατέληξε -πιθανώς παράνομα- στη Γερμανία.

Η νέα ανακάλυψη περιπλέκει μάλλον τα πράγματα, καθώς φέτος τον Ιανουάριο είχε προηγηθεί η ανακάλυψη του απολιθώματος του αρχαιότερου φιδιού, που ζούσε πριν από περίπου 160 εκατ. χρόνια. Έτσι, το τετράποδο φίδι δεν είναι μεν το αρχαιότερο, αλλά σίγουρα -από εξελικτική σκοπιά- είναι ένα από τα σημαντικότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Όλα τα αρχαία φίδια εκτιμάται ότι ζούσαν στη Γκοντβάνα, την αρχαία υπερ-ήπειρο που κάποτε κάλυπτε το νότιο ημισφαίριο και αποτέλεσε τη νότια «συνιστώσα» της κατοπινής υπερ-ηπείρου Παγγαίας. Σήμερα πια τα φίδια έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Read More »