Home / ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα μυστικά των σεφ στο μαγείρεμα

 Είναι απλά και «αθώα» λαθάκια που μπορούν να κάνουν ένα φαγητό σκέτη αποτυχία. Η μαγειρική είναι μια ανεκτίμητη ικανότητα, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να τελειοποιηθεί. Υπερβολή στα μπαχαρικά Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια ντουζίνα μπαχαρικά στο φαγητό σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδέψετε τον ουρανίσκο σας. […]

The post Τα μυστικά των σεφ στο μαγείρεμα appeared first on tromaktiko.

Read More »

Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά και αυγά

Εντυπωσιάζει με το χρώμα και τη μοναδική του γεύση Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς Υλικά για 2 άτομα 500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς (σε ορισμένα καταστήματα) 20 ντοματίνια μερικά φύλλα βασιλικού 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 σφηνάκια λευκό κρασί αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σε μια […]

The post Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά και αυγά appeared first on tromaktiko.

Read More »

Ιδέες διακόσμησης για τα πιο πρωτότυπα και εντυπωσιακά cupcakes (vid)

Tα cupcakes είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκίσματα  Εκτός από την νόστιμη ζύμη ή γέμιση, αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η εντυπωσιακή διακόσμηση. Τα cupcakes μπορεί να μας ήρθαν από το εξωτερικό, είναι όμως ιδιαίτερα δημοφιλή και στη χώρα μας. Οι συνταγές και οι τρόποι διακόσμησης ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα. […]

The post Ιδέες διακόσμησης για τα πιο πρωτότυπα και εντυπωσιακά cupcakes (vid) appeared first on tromaktiko.

Read More »

Tυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά από την Εύα Παρακεντάκη!

Τυροπιτάκια! Ποιος δεν τα λατρεύει; Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε μικρά λαχταριστά, ζεστά με τυράκι που λιώνει στο στόμα, τυροπιτάκια. Και με αυτή την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή κανείς δεν έχει δικαιολογία να μην δοκιμάσει να τα φτιάξει. Ακολουθήστε τη συνταγή για τυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά και…καλή σας όρεξη! Διαβάστε […]

The post Tυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά από την Εύα Παρακεντάκη! appeared first on tromaktiko.

Read More »

Μαρμελάδα με μπανάνα και σοκολάτα

Γεύση, μαγική!!!Σοκολάτα-μπανάνα ένας συνδυασμός που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!! Πολύ εύκολη στην παρασκευή της και με αρκετή φαντασία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε παντού. Στο πρωινό (ο συνδυασμός μπανάνας με μαύρη ζάχαρη θα κάνει το πρωινό σου να απογειωθεί γευστικά) σε κέικ, τάρτες, μπισκότα (σαν γέμιση) ακόμα και σε cheesecake…. Υλικά: 2 μέτριες ώριμες μπανάνες 60 […]

The post Μαρμελάδα με μπανάνα και σοκολάτα appeared first on tromaktiko.

Read More »

Ρόφημα Ελαιόμελου…το απόλυτο φάρμακο.

Γράφει η Ηλιάνα Σούλια

Τι θα λέγατε αντί να τρέχουμε να αγοράζουμε διάφορα συμπληρώματα,βιταμίνες και άλλα διάφορα φυτικά ή χημικά σκευάσματα για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας,να φτιάχναμε μόνοι μας ένα καταπληκτικό ρόφημα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.....!!! Ναι ναι ξέρω,που να φτιάχνω τώρα,αφού το παίρνω έτοιμο,το διαλύω στο νερό ή το παίρνω σαν χαπάκι και μια χαρά......!!!!! Εγώ θα σας μιλήσω για τα δύο βασικότερα προϊόντα που έχει η χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων (μήπως κάτι ήξεραν οι αρχαίοι περισσότερο....;;; !!!! Λέω εγώ τώρα.....) και για το πώς μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε μαζί και εσείς κάντε ότι πιστεύετε καλύτερο......!!! 

 Ελαιόλαδο : Όλοι ξέρουμε τα οφέλη του, οπότε για να μην λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια (Αφήστε που για να σας τα πω θα έπρεπε να γράψω δέκα σελίδες...),θα σας πω μόνο το αυτονόητο ότι βοηθάει τον οργανισμό μας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά,θωρακίζοντας τον ενάντια σε πάρα πολλές ασθένειες.....!!!! 

 Μέλι : Και συγκεκριμένα το Ελληνικό μέλι. Γιατί το τονίζω αυτό, διότι είναι της μόδας να προτιμούμε μέλια του εξωτερικού νομίζοντας ότι είναι καλύτερα (βέβαια επηρεάζουν και οι διάφορες συμφέρουσες διαφημίσεις)......Δεν ξέρω τι μεθόδους χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι αλλοδαποί μελισσοκόμοι αλλά να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας...... Γιατί.......!!!! Για τον απλό λόγο ότι στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 6.000 είδη μελισσοκομικών και μη φυτών από τα οποία τα 1.500 υπάρχουν μόνο σε εμάς. Εμένα αυτό μου αρκεί.....!!!!! Για όσους δεν κατάλαβαν ένα μικρό παράδειγμα λίγο ασχετοσχετικό....΄Εχουμε δυο κατσικάκια ελευθέρας βοσκής το ένα στην Ελλάδα το άλλο σε κάποια άλλη χώρα με διαφορετική χλωρίδα και τα δύο τρέφονται σωστά .....αλλά στο τέλος θα έχουν την ίδια νοστιμιά...... :::!!!! Εγώ λοιπόν προτιμώ την χλωρίδα του δικού μου τόπου της δικής μου χώρας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.....και έτσι επειδή μας ζηλεύουν όλοι......!!!!! 

 Λεμόνι : Τα οφέλη του λεμονιού.....;;; Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.... Ε όλοι τα ξέρουμε, είπαμε να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...... 

 Πάμε λοιπόν στη συνταγή μας, για το ρόφημα μας θα χρειαστούμε : 
 - 1 όχι πολύ γεμάτο ποτήρι του νερού, με χλιαρό προς ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό) 
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
- χυμό από μισό λεμόνι 

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει το μέλι.... Τόσο απλό.....!!!! Δεν πιστεύω να κουράστηκε κανένας.....!!!! Και για να γλυκαθείτε περισσότερο και για να έχετε και τις δύο συνταγές μαζί, σας γράφω και την ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ..... ε; δεν είμαι πολύ καλή; 

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ 
 - 2 κουταλιές της σούπας μέλι 
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 
 Χτυπάτε τα υλικά πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα (θα σας πάρει το πολύ 1 λεπτό). Μόλις τελειώσετε την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή αν θέλετε να το κάνετε σοκολατένιο βάζετε μισό κουταλάκι κακάο ή χαρουπάλευρο και ανακατεύεται καλά για τελευταία φορά.... Έτοιμο το πρωινό......!!!! Αν και την κρέμα μελιού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας......!!! 

 ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.........

Read More »

#Μένουμε_Σπίτι και φτιάχνουμε πίτσα με τα παιδιά – 4 συνταγές για ένα λαχταριστό Κυριακάτικο βράδυ

Μικροί μεγάλοι περνάμε το Σαββατοκύριακο μέσα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να το απολαύσουμε. Αυτό είναι το δεύτερο Σαββατοκύριακο που περνάμε κλεισμένοι στο σπίτι οικογενειακά. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτούμε; Ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετός και είναι η ιδανική ευκαιρία να μαγειρέψουμε μαζί με το παιδί μας και να ετοιμάσουμε ένα […]

The post #Μένουμε_Σπίτι και φτιάχνουμε πίτσα με τα παιδιά – 4 συνταγές για ένα λαχταριστό Κυριακάτικο βράδυ appeared first on tromaktiko.

Read More »

Αφράτα και λαχταριστά donuts στο φούρνο

Tα πιο εύκολα και λαχταριστά ντόνατς γίνονται και στο φούρνο σου. Υλικά 600 γρ. αλεύρι 2 αυγά 70 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 100 γρ. βούτυρο 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη 150 γρ. γιαούρτι 50 γρ. γάλα 100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο χλιαρό Εκτέλεση Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ το […]

The post Αφράτα και λαχταριστά donuts στο φούρνο appeared first on Newsone.gr.

Read More »

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΆΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΆ!!!!

 Συνταγή από Μαρία Πιστέντη
 Εστιατόριο Κατσαρόλα
Βασιλέως Παύλου 3  Ραφήνα
Μεθαύριο έχουμε την Εθνική μας γιορτή της 25ης Μαρτίου και ως είθισται σύμφωνα με την παράδοση, την ημέρα του Ευαγγελισμού απολαμβάνουμε μπακαλιάρο, τυλιγμένο με τραγανό κουρκούτι κι από δίπλα μπόλικη, αθάνατη σκορδαλίτσα, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει! Φέτος, λόγω του κορονοιου, δεν θα σας τον ετοιμάσουμε στην Κατσαρόλα.... 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, φέτος θα τον φτιάξετε στο σπίτι σας..... Όμως, σας έχουμε ετοιμάσει την συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και νόστιμα τον μπακαλιάρο σας!!! Συνήθως οι περισσότεροι αγοράζουν παστό μπακαλιάρο τον οποίο πρέπει να ξαρμυρίσουμε με προσοχή για 2 με 3 μέρες πριν. Υπάρχει βέβαια και η λύση του κατεψυγμένου μπακαλιάρου που δεν σου στερεί καμία απόλαυση αν τον ξεπαγώσεις σωστά και τον στραγγίξεις πολύ καλά.

Προσοχή!! Έχει μεγάλη σημασία το σωστό ξαλμύρισμα στον παστό μπακαλιάρο όπως και το σωστό ξεπάγωμα στον κατεψυγμένο.... 

Αφού επιλέξετε τον μπακαλιάρο που θα χρησιμοποιήσετε δείτε την συνταγή μας:

 Για 3-4 άτομα: 1 φύλλο μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. 
Για το κουρκούτι: 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κ. γλυκού αλάτι ( αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο μπακαλιάρο) 
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη και λίγο πιπέρι. 

Εκτέλεση: Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Το σημαντικό είναι ότι το κουρκούτι πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς για να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο. 




Για τον μπακαλιάρο: Αν χρησιμοποιήσουμε παστό μπακαλιάρο: Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια μέτρια. Ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νεράκι (2 μέρες πριν )με το δέρμα πάνω. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος. Βάζουμε την λεκάνη μας στο ψυγείο.
 Την 2η μέρα στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα αν θέλουμε. Τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο κουρκούτι. Αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

 Προσοχή! Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί στο τηγάνι γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα γίνε σωστά το φαγητό. Για τη σκορδαλιά, υπάρχουν πολλές εκδοχές παρασκευής... 

Εγώ στην Κατσαρόλα προτιμώ και φτιάχνω την εξής εκδοχή: 


Βράζουμε 3 με 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4. Μόλις βράσουν καλά τις στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νεράκι στην άκρη). Χτυπάμε στο μουλτι 2 - 3 σκελίδες σκόρδο μαζί με 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. 

Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με πηρούνι και προσθέτουμε το μείγμα του σκόρδου. Βάζουμε και λίγο απ'το νεράκι που κρατήσαμε από το βράσιμο και προσθέτουμε αλάτι. Το σκόρδο πάει κατά βούληση... 


Εξαρτάται πως σας αρέσει... Προσθέστε ή αφαιρέστε.... Σίγουρα να φτιάξετε μια ωραία φρεσκοκομμένη μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι!!! 

Μπυρίτσα, τσικουδιά, ουζάκι.... Ότι επιθυμείτε!!! Στην υγειά σας... Εύχομαι του χρόνου να είμαστε καλά και να σας μαγειρέψουμε εμείς στην Κατσαρόλα!!! 

Καλή Επιτυχία!!!

Read More »

Φτιάχνω λικέρ αρμπαρόριζας- ΣΥΝΤΑΓΗ



Από τον φίλο και αναγνώστη μας Θοδωρή.
Σήμερα προετοιμασία λικέρ αρμπαρόριζας! 

Το όνομα της αρμπαρόριζας προέρχεται από τις λέξεις erba + roza, που στα ιταλικά σημαίνει χόρτο με ρόδινο χρώμα (λόγω του άνθους του). 
Στο τέλος η συνταγή.Την πρότεινε η φίλη Μαρία Λαϊνα Γιαννακοπούλου και την ευχαριστούμε πολύ! Ελπίζουμε μέχρι της 10 Απρίλη να ναι έτοιμο και μακάρι ανοίγοντας το να χαρούμε και το τέλος αυτού του εφιάλτη!






 Και η συνταγή:



 Μένουμε μαζί! Μένουμε σπίτι! Μένουμε δυνατοί!

Read More »