Home / μισθοί

μισθοί

Η ελληνική εταιρία που έδωσε αύξηση μισθών στους εργαζομένους της, εν μέσω κορωνοϊού

Μπορεί πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα να προχώρησαν σε απολύσεις μέσα στην κρίση του κορωνοϊού , ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Υπάρχουν δηλαδή εταιρίες που όχι μόνο δεν άφησαν ξεκρέμαστους αλλά τους έδωσαν και παραπάνω παροχές. Μια εταιρία μάλιστα έδωσε αύξηση… Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr

The post Η ελληνική εταιρία που έδωσε αύξηση μισθών στους εργαζομένους της, εν μέσω κορωνοϊού appeared first on Newsone.gr.

Read More »

Περικοπές μισθών αλλά με επιστροφή των χρημάτων το 2021!

Η General Motors ανακοίνωσε πως τα χρήματα που θα «κοπούν» θα επιστραφούν στους εργαζομένους έως τον Μάρτιο του 2021.

Η Fiat Chrysler Automobiles και η GM ανακοίνωσαν ότι δεν θα καταβάλουν το 20% της αμοιβής των εργαζομένων από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Manley θα υποστεί μείωση μισθού κατά 50%  εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ωστόσο η GM προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ανακοινώνοντας πως οι πιθανές μειώσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι μήνες αλλά τα ποσά που θα περικοπούν από τους εργαζόμενους θα τους επιστραφούν με τόκους έως τον Μάρτιο του 2021.

Από την άλλη μεριά ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Mike Manley σε σημείωμα που απέστειλε προς όλους τους υπαλλήλους επισήμανε ότι  από την 1η Απριλίου, θα λάβει το ήμισυ της κανονικής αμοιβής του για τους επόμενους τρεις μήνες. Τα υπόλοιπα 19 μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου FCA θα υποστούν μείωση μισθού κατά 30%.

Ο πρόεδρος του Ομίλου FCA John Elkann και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν θα λάβουν αποζημίωση για το υπόλοιπο του έτους, ανακοίνωσε επίσης ο εκπρόσωπος της FCA.

Ο Manley δήλωσε ότι η εταιρεία θα ζητήσει από τους περισσότερους μισθωτούς εργαζόμενους παγκοσμίως οι οποίοι «δεν επηρεάζονται από τα τοπικά προγράμματα διακοπής λειτουργίας» να δεχθούν μείωση μισθού κατά 20%. Ο Manley ανέφερε ότι η διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και ότι μπορεί να απαιτηθούν «συμφωνίες». Ο εκπρόσωπος της FCA δήλωσε ότι οι μισθολογικές περικοπές θα διαρκέσουν τρεις μήνες. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα αν τα ποσά που θα περικοπούν θα επιστραφούν στους εργαζομένους αργότερα…

Πάντως ο Manley ξεκαθάρισε πως οι προσωρινές περικοπές μισθών αποσκοπούν στην αποφυγή των απολύσεων. «Η προστασία της οικονομικής υγείας της εταιρείας είναι ευθύνη όλων και φυσικά ξεκινά με τον εαυτό μου και με την ηγεσία της FCA», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Manley.

Διαβάστε επίσης:

Τον… χαβά τους κάποια ΚΕΠ

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

The post Περικοπές μισθών αλλά με επιστροφή των χρημάτων το 2021! appeared first on NewsAuto.gr.

Read More »

Σταϊκούρας : Αντέχουμε για 2-3 μήνες χωρίς το «μαξιλάρι» – Παράθυρο για α’ κατοικία

Την εκτίμηση ότι η οικονομία αντέχει άλλους 2-3 μήνες (μέχρι Μάιο – Ιούνιο) χωρίς να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τι ανέφερε για μείωση μισθών στο Δημόσιο και προστασία α' κατοικίας

Read More »

Ισπανία: Σταματά κάθε «μη αναγκαία» οικονομική δραστηριότητα για δύο εβδομάδες – Κανονικά οι μισθοί στους εργαζόμενους

Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Read More »

ΓΣΕΕ : Μακροχρόνια ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων και μισθούς πείνας φέρνουν τα έκτακτα μέτρα Βρούτση

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για δύο εβδομάδες το μήνα εκφράζει η ΓΣΕΕ. Απαιτεί την άμεση απόσυρσή της και καλεί σε διάλογο

Read More »