Home / μέτρα στήριξης

μέτρα στήριξης

Γεννηματά: Η κρίση αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ

Το μήνυμα πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι πολίτες στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων στέλνει η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι τα μέτρα πάρθηκαν εγκαίρως και χρειάζεται πειθαρχία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Read More »

Όλα τα μέτρα – ανάσα της κυβέρνησης: Οι δικαιούχοι, οι προθεσμίες, η καταβολή χρημάτων

«Ανάσα» σε εργαζόμενους, εργοδότες, επαγγελματίες, εκδότες επιταγών, ενοικιαστές και δανειολήπτες δίνει η κυβέρνηση μέσω των μέτρων που εξήγγειλε λόγω των επιπτώσεων από την έξαρση του κοροναϊού.

Read More »

Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο αν χρειαστεί

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι θα είναι της τάξης των 4 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Υπογράμμισε όμως ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 37 δισ. ευρώ.

Read More »

Σταϊκούρας : Νέο πακέτο στήριξης για τον Μάιο – Επιπλέον ρύθμιση οφειλών στο τέλος της κρίσης

Τη δυνατότητα σταδιακής εξόφλησης – μέσω ρυθμίσεων – των οφειλών που σήμερα έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, θα δώσει στους φορολογούμενους μετά τη λήξη της κρίσης, το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό δήλωσε στην τηλεόραση του ALPHA ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι ένα σημαντικό τμήμα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων εκμεταλλεύτηκε στο τέλος του Μαρτίου την […]

Read More »

Μέτρα στήριξης και για τα πρατήρια καυσίμων

Το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε πως η πτώση του τζίρου τους έχει ξεπεράσει το 60%.

Τις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προστέθηκαν περιλαμβάνονται και τα πρατήρια καυσίμων, τα οποία έχουν δει τους τζίρους τους να μειώνονται περισσότερο από 60% λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι εμπορίες και διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου, πρατήρια καυσίμων, διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους. Για το κλάδο εμπορίας και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις ρευστότητας.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο διάστημα από 2 μέχρι 10 Απριλίου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet θα έχει πενταετή διάρκεια ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος. Και στην περίπτωση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

Διαβάστε επίσης:

Τον… χαβά τους κάποια ΚΕΠ

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

The post Μέτρα στήριξης και για τα πρατήρια καυσίμων appeared first on NewsAuto.gr.

Read More »

Κοροναϊός : Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των εργαζομένων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Διαθέσιμη είναι πλέον και η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις του οι εργαζόμενοι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Πότε γίνεται η υποβολή της αίτησης με βάση το ΑΦΜ

Read More »

Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα 

Τα εργοστάσια επιστρέφουν στην κανονικότητα και το υπουργείο Βιομηχανίας θέλει να τονώσει περαιτέρω και τη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Η Κίνα ενδέχεται να εκδώσει νέες πολιτικές για την τόνωση των πωλήσεων αυτοκινήτων καθώς όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες ανέφερε ο Xin Guobin υφυπουργός της βιομηχανίας και τεχνολογίας στην Κίνας.

«Ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα» δήλωσε ο Xin καθώς η έλευση του κορωνοϊού έχει μειώσει δραματικά την ιδιωτική κατανάλωση.

Τα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας και αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη των λιανικών πωλήσεων της χώρας.

Η Κίνα εργάζεται επίσης ώστε να βοηθήσει τους προμηθευτές της να επιλύσουν ταμειακές ροές, δήλωσε ο Xin.

Παράλληλα τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων σταματά λόγω του κορωνοϊού, η Κίνα επιστρέφει σιγά-σιγά σε φυσιολογικούς ρυθμούς επανεκκινώντας την παραγωγή στα εργοστάσιά της. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία, οι γραμμές παραγωγής αρχίζουν να κυλούν και ακόμη και στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η διάδοση του επικίνδυνου ιού που δεν είναι άλλη από τη Wuhan αρχίζει να επανέρχεται στο φυσιολογικό.

Η ανάκαμψη παρέχει κάποια ανακούφιση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας ωστόσο η εξάπλωση του ιού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ινδία και Λατινική Αμερική.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

Οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό…

The post Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα  appeared first on NewsAuto.gr.

Read More »