Home / κίνα

κίνα

Πώς κατάφερε η Κίνα να περιορίσει τον κοροναϊό – Αυτοψία διάσημου Youtuber στη μακρινή χώρα

Πώς η Κίνα κατάφερε να περιορίσει τον κοροναϊό εν αντιθέσει με τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες; Γνωστός νεαρός youtuber έχοντας την απορία αυτή κατάφερε να ταξιδέψει στην Κίνα και να βγάλει τα συμπεράσματά του

Read More »

Κίνα – κορωνοϊός: Ύστερα από τον δίμηνο αποκλεισμό, η Ουχάν προσπαθεί να γυρίσει σελίδα

Η κινεζική πόλη της Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, προχώρησε στη σταδιακή άρση της δίμηνης καραντίνας, με ορισμένες γραμμές του μετρό να τίθενται σήμερα σε λειτουργία και τα σημεία ελέγχου στα όρια της πόλης να ανοίγουν, ενώ επετράπη στους κατοίκους να ξαναδούν τους δικούς τους, δημιουργώντας σιγά-σιγά μια αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Read More »

Κοροναϊός: Η Κίνα θα αυξήσει το έλλειμμα για να στηρίξει την οικονομία της

Η πανδημία, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να τραβήξει χειρόφρενο τον Φεβρουάριο

Read More »

Ανακάμπτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα!

Ο περιορισμός επέκτασης του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το άνοιγμα των καταστημάτων αντιστρέφει το κλίμα στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου.

Μετά την πτώση-σοκ 80% που κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο στην Κίνα φαίνεται ότι ο Μάρτιος αποδεικνύεται ο μήνας προσαρμογής για την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη.

Ειδικότερα ο περιορισμός διάδοσης του κορωνοϊού με τον εκμηδενισμό των νέων κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση της Κίνας στην απόφαση να ανοίξουν και πάλι οι εκθέσεις αυτοκινήτων και να επιστρέφει σιγά-σιγά η αγορά στην κανονικότητα.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση των πωλήσεων περιορίστηκε στο 50% ενώ την δεύτερη εβδομάδα η πτώση μειώθηκε περαιτέρω στο 44% ενώ την τρίτη εβδομάδα οι πωλήσεις σημείωσαν μείωση 39,5%. Στις αρχές της τέταρτης εβδομάδας άνοιξαν και πάλι οι εκθέσεις αυτοκινήτων οπότε η αγορά θα καταγράφει πτώση αλλά το ποσοστό μείωσης θα είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Cui Dongshu, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Επιβατικών Οχημάτων της Κίνας, δήλωσε στο Bloomberg ότι η «αγορά ανακάμπτει» αλλά αυτό θα γίνει με «βραδύτερο από το αναμενόμενο ρυθμό».

Ζήτησε επίσης από τη χώρα να αυξήσει την ποσόστωση αγοράς αυτοκινήτων, προκειμένου να μειώσει τους φόρους  και να συνεχίσει να δίνει επιδοτήσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια νέα τάση αγοραστών.

Η χώρα εξετάζει επίσης την ιδέα της χαλάρωσης των περιορισμών των εκπομπών ρύπων για να βοηθήσει τους αγωνιστές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πριν από λίγες μέρες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζήτησαν από την κυβέρνηση μέτρα ενίσχυσης μετά την κατάρρευση της βιομηχανίας, η οποία έλαβε χώρα εν μέσω μιας εν εξελίξει παγκόσμιας ύφεσης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Συγκεκριμένα, ζήτησαν τη μείωση του φόρου αγοράς για τα μικρότερα οχήματα και τη στήριξη των πωλήσεων στις αγροτικές αγορές, εκτός από τη χαλάρωση των κανόνων για τις εκπομπές CO2.

Επίσης από την άλλη μεριά οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αντιμετωπίσουν και το θέμα της μειωμένης παραγωγής αυτοκινήτων καθώς από τη μία μεριά καταγράφεται έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και από την άλλη μεριά υπάρχει και έλλειψη σε εξαρτήματα.

Τα παραπάνω βέβαια μπορεί να επιλυθούν με την άμεση επανεκκίνηση των εργοστασίων και της επιστροφής των εργατών ωστόσο το θέμα της ζήτησης παραμένει αβέβαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω του άνοιξης και ο περιορισμός του κορωνοϊού θα συντελέσουν στην γρήγορη ανάκαμψη της αγοράς η οποία θα καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών που έχει προκαλέσει ο ιός…

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι προϋποθέσεις κίνησης και τα πρόστιμα

Μετά το ρεπορτάζ του newsauto ξεκίνησαν οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

The post Ανακάμπτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα! appeared first on NewsAuto.gr.

Read More »

Η καραντίνα φεύγει – τα διαζύγια «πέφτουν βροχή» μετά τον εγκλεισμό στην Κίνα

Ο κορωναϊός φαίνεται πως χωρίζει τα ζευγάρια στην Κίνα, καθώς τα ποσοστά διαζυγίου στη χώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως μεταδίδει η Daily Mail. «Τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι λόγω της αυτοαπομόνωσης λόγω κορωνοϊού. Πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου», αναφέρει ο Λου Σιτζουν από το ληξιαρχείο […]

The post Η καραντίνα φεύγει – τα διαζύγια «πέφτουν βροχή» μετά τον εγκλεισμό στην Κίνα appeared first on Newsone.gr.

Read More »